Gazon Terenuri Multisport
GAZON ARTIFICIAL MULTISPORT


  • Terenurile multisport sau polisportive sunt acele terenuri sportive ale caror dimensiuni si marcaje permit practicarea mai multor sporturi pe acelasi teren precum: fotbal, tenis, baschet, volei, etc.. Data fiind aceasta caracteristica, suprafata terenului trebuie sa ofere o solutie care sa permita practicarea mai multor sporturi pe acelasi teren, insa nu este indicat sa se practice mai mult de 3 sporturi pe acelasi teren.

 

Gazon terenuri multisport

 

  • Este stiut faptul ca suprafata de desfasurare a unui joc de fotbal, sport in care impactul jucatorului cu suprafata este un lucru des intalnit, trebuie sa aiba un grad sporit de absorbtie a socurilor. Astfel, la impactul jucatorului cu suprafata, o mare parte din energia rezultata este preluata de suport si doar o mica parte este suportata de catre coloana vertebrala a jucatorului. De obicei, aceste proprietati sunt obtinute prin folosirea unui gazon artificial cu inaltime mare a firului de iarba.

Gazon terenuri multisport

  • Pe de alta parte, sporturi precum tenisul sau baschetul necesita suprafete cu un grad mai redus de absorbtie a socurilor.

 

Gazon terenuri multisport

 

  • Date fiind cele enuntate mai sus, pentru indeplinirea cerintelor fiecarui tip de sport, la pavimentarea terenurilor polisportive se recomanda un gazon artificial cu inaltimea firului cuprinsa intre 17mm si 22mm.