Gazon Terenuri Fotbal

GAZON ARTIFICIAL TERENURI DE FOTBAL


Pe plan mondial se constata o migrare de la gazonul natural catre gazonul artificial, in special la terenurile de fotbal pentru amatori. Gazonul artificial sau sintetic ofera conditii asemanatoare de joc precum gazonul natural si aduce, in plus, diverse avantaje precum: costuri de intretinere zero, rezistenta sporita, posibilitatea de a folosi suprafata in orice anotimp.


Pentru terenurile pe care se practica exclusiv fotbalul se recomanda un gazon artificial cu inaltimea minima a firului de 22 mm. Pentru terenurile cu destinatie polisportiva (fotbal si un alt sport) se recomanda un gazon artificial cu inaltimea maxima a firului de 22 mm.

Se recomanda alegerea unui tip de gazon al carui fir este realizat din POLIETILENA.

Avantajele
gazonului din
POLIETILENA sunt:

-firul de gazon se rupe foarte greu;
-
firul de gazon isi pastreaza culoarea de minim 10 ori mai mult decat cel din POLIPROPILENA;
-
firul de gazon din POLIETILENA nu se deterioreaza in urma actiunii intense a razelor solare din timpul sezonului cald;
-
pe firul de gazon din POLIETILENA nu se aluneca atunci cand se joaca in conditii de apa sau zapada;
-
este o tehnologie disponibila abia din anul 2005 ( fata de 1990 );
-
in cazul impactului cu genunchii sau coatele nu zgarie si nu lasa vanatai;
-
se recomanda atat pentru terenurile de amatori, cat si pentru cele de profesionisti.

  • Pentru un teren de minifotbal pentru amatori se recomanda alocarea unei suprafete de minim 600 mp diminesiunile ideale fiind de 44 m x 30 m adica 1320 mp .
Gazon Teren de Fotbal


ISTORIA FOTBALULUI

Originile fotbalului se afla undeva in urma cu peste 2000 de ani. In 2004, FIFA -
Federation Internationale de Football Association - forul ce guverneaza acest sport la nivel mondial a recunoscut China ca fiind locul de nastere al fotbalului. In jurul anului 200 i.e.n. chinezii jucau un sport asemanator numit cuju. Regulile au evoluat cu timpul, astfel ajungandu-se la sportul practicat astazi.

In primavara anului 2001, FIFA informa ca peste 240 de milioane de oameni joaca regulat fotbal, In peste 200 de tari de pe intreg globul. Regulile sale simple si echipamentul redus si ieftin necesar practicarii fotbalului au contribuit fara indoiala la cresterea popularitatii sale. In multe zone ale lumii, fotbalul naste pasiuni enorme si joaca un rol foarte important in viata fanilor, a comuniatilor locale si chiar a natiunilor; este deseori numit cel mai popular sport din lume. Este recunoscut in multe tari drept: sportul rege. Cele mai vechi cluburi de fotbal infiintate vreodata se afla in Anglia. Primul este Sheffield fondat in 1857. Alte cluburi care au fost infiintate in secolul al XIX-lea sunt: Everton FC, FC Liverpool, Blackburn, Manchester United FC(din Anglia) sau AC Milan.